Το σπορ του αλεξιπτώτου πλαγιάς χρόνο με το χρόνο εξελίσσεται, τα υλικά αλλάζουν, οι πτέρυγες βελτιώνονται ως προς τις επιδόσεις, αλλά και την παθητική ασφάλεια. Το ίδιο και οι τεχνικές προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα, άλλες βελτιώνονται και άλλες καταργούνται, η αντικαθιστούνται με νέες. Για να είναι κάποιος ενήμερος αυτό απαιτεί μια συνεχή παρακολούθηση των εξελίξεων που πραγματοποιούνται στο χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Η σχολή μας στα πλαίσια των υψηλών στάνταρ εκπαίδευσης  που θέλει να παρέχει στους μαθητές της ενημερώνεται συχνά  μέσα από ειδικά σεμινάρια που διοργανώνονται από έγκυρους φορείς. Ένα τέτοιο σεμινάριο μεγάλης αλλά και ιστορικής σημασίας παρακολούθησαν στις 16-17-18 Μαρτίου, εκπαιδευτές της σχολής μας ,αλλά κάποιοι μαθητές της. Μεγάλης σημασίας γιατί πραγματοποιήθηκε από την DHV,( Γερμανική αεραθλητική Ομοσπονδία) η οποία είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο όσον αφορά τις δομές οργάνωσης που έχει, αλλά και ιστορική γιατί για πρώτη φορά εκτός Γερμανίας πραγματοποιήθηκε ένα τέτοιο σημαντικό σεμινάριο.  Και αυτό έγινε κατόπιν πρόσκλησης της σχολής Olymbic wings που εδρεύει στις παρυφές του Ολύμπου. Από μεριάς της DHV είχαμε την τύχη και τη χαρά να ενημερωθούμε  από τρεις πολύ σημαντικούς εκπρόσωπους της , τον Robin Frieß που είναι και ο πρόεδρος της DHV, τον Peter Cröniger που ηγείται στην DHV των θεμάτων εκπαίδευσης, καθώς και τον Simon Winkler  πιλότο δοκιμαστή της DHV αλλά και ειδικό σε θέματα τεχνικής.

Οι πληροφορίες και οι νέες γνώσεις πολύτιμες τόσο για τους εκπαιδευτές όσο και για τους πιλότους που παρακολούθησαν το σεμινάριο. Τους ευχαριστούμε πολύ για τον κόπο που έκαναν να έρθουν και να μας ενημερώσουν, καθώς και το Στέλιο Μακροβασίλη την ψυχή της Olympic wings που χάρης σε αυτόν πραγματοποιήθηκε αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός.